JUMBO Hoofdpoort Kaatsheuvel

€ 716,10

emballageactie jumbo hoofdpoort kaatsheuvel

Bij Jumbo Hoofdpoort Kaatsheuvel krijgen klanten de komende periode de optie om bij de flessenautomaat hun statiegeld aan Stichting Campagneteam Huntington te doneren.

De ziekte van Huntington is een dodelijke, mensonterende hersenziekte met de symptomen van ALS, Alzheimer en Parkinson bij elkaar en op dit moment is er nog geen werkend medicijn om de ziekte te onderdrukken, laat staan te genezen. Ruim 1.700 mensen in Nederland hebben de ziekte. Als één van de ouders het heeft, hebben kinderen ook 50% kans deze dodelijk ziekte te krijgen.

Stichting Campagneteam Huntington heeft als missie en doel om vier miljoen euro binnen te halen voor onderzoeken en het ontwikkelen van een geneesbaar medicijn tegen de ziekte van Huntington binnen 10 jaar. De stichting is een professionele organisatie die volledig door vrijwilligers wordt gerund, waaronder wetenschapper Eric Reits van het AMC. Alle donaties aan het Campagneteam komen volledig ten goede voor het onderzoek naar genezing van de ziekte van Huntington.

Meer informatie over de ziekte en het campagneteam vindt men op www.doodgezwegen.nl. Hier kun je ook zien op welke andere manieren dat je kunt doneren. De actie voor het campagneteam loopt twee maanden door tot 30 juni 2018.


Anoniem
Dankjewel aan iedereen die deze actie heeft mogelijk gemaakt!!