VT

€ 165,-

doneren bij iedere aankoop van luxe artikelen

Onze zeer gewaardeerde collega Melanie Kroezen is sinds enige tijd werkzaam bij VT.
Wat mensen wellicht al weten is dat zij voorzitter is van het landelijke Campagneteam Huntington en tevens zelf gendraagster van deze ziekte.

Melanie heeft dit Campagneteam in 2014 opgericht en is naast haar drukke baan bij VT, voorzitter en het gezicht van deze stichting.

Er is er 4 miljoen euro nodig is om binnen 5 tot 10 jaar een doorbraak te bewerkstelligen. Door allerlei acties uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, is het inmiddels gelukt om sinds de lancering van de landelijke campagne www.doodgezwegen.nl in mei 2016, meer dan een miljoen euro binnen te halen, waardoor er veelbelovende onderzoekslijnen zijn gefinancierd en de laboratoria weer draaien. Van al het gedoneerde geld gaat 100 procent naar onderzoek!

Dat moet ook zo blijven doorgaan omdat dit een doorbraak kan betekenen in de weg naar genezing. Voor vele gendragers zoals Melanie, (familie en bekenden) een zaak van leven of dood.

Ik wil graag meer dan alleen medeleven en morele steun betonen aan deze kwestie, daarom heb ik een actie bedacht:

Wij kopen regelmatig luxe artikelen, zoals meubels, elektronica, kleding (ikzelf ben dol op jurkjes), boek, schoenen etc...

Nu wil ik jullie aansporen, enthousiast maken om bij elk gekocht luxe artikel 1 tot 5 euro meer te betalen en dit bedrag te storten op de rekening van Campagne team Huntington o.v.v. actie VT.

Gezien het aantal medewerkers binnen onze organisatie dat iets koopt, hoop ik dat dit een goed bedrag op gaat leveren voor de stichting.

Bankrekeningnummer:

Campagneteam Huntington (o.v.v. VT)

NL16 ABNA 0511 4372 34


Informatie over de ziekte

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig

Er is vier miljoen euro nodig om tot de resultaten te komen waar we veel van verwachten. Alle kleine beetjes helpen en zijn welkom. En alle donaties gaan in zijn geheel rechtstreeks naar onderzoek. Er zijn drie onderzoeksrichtingen waar de Stichting op inzet.

Na nog geen jaar campagne voeren heeft Campagneteam Huntington reeds 1,3 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar een medicijn ter genezing van de ziekte van Huntington. Laboratoria in Groningen, Leiden en Amsterdam gaan nu op zoek naar aangrijpingspunten om de aanmaak van het ziekte veroorzakende huntington eiwit te remmen, of de afbraak ervan te bevorderen. Deze onderzoekslijnen zijn zeer veelbelovend en kunnen voor een doorbraak zorgen in het onderzoek naar een genezende therapie.