SOS matrozenkoor apeldoorn

€ 1.000,-

uitreiking sponsorbijdragen

Op Zaterdag 17 december heeft het S.O.S. Matrozenkoor opnieuw sponsorbijdragen uitgereikt aan organisaties die daarvoor waren genomineerd. Dit vond plaats gedurende een korte ceremonie tijdens het Kerst-optreden van het koor op het Winkelcentrum De Mheen in Apeldoorn. Dit keer mochten de Stichting Kaya, de Veluwse Wensambulance en het Campagneteam Huntington een cheque van maar liefst 1.000 euro in ontvangst nemen.

De 1e ‘gelukkige’ was de Stichting Kaya, opgericht door de ouders van Kaya. Kaya is een meisje van 7 jaar oud en is geboren met het zogenaamde ‘22q11 deletiesyndroom’. Dat betekent dat ze heeft moeite met verstaanbaar praten, ze houdt niet van drukke situaties en wordt snel ziek. Lichamelijk is ze ook niet sterk. De financiële bijdragen zijn bestemd voor de ontwikkeling van Kaya en onderzoek naar dit nog onbekende syndroom.

De 2e toekenning is voor Veluwse Wens Ambulance. De Stichting Veluwse Wens Ambulance maakt het mogelijk om mensen die verkeren in een terminaal stadium van hun leven, hun (laatste) wens geheel kosteloos in vervulling te laten gaan. De wensen en behoeften van de wensvrager staan daarbij centraal.

De derde en laatste bijdrage is toegekend aan het Campagneteam Huntington.
Het Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.

De ziekte van Huntington is een vreselijke en mensonterende ziekte welke qua symptomen een combinatie lijkt van de Ziekte van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA mutatie.