Martin van rhijn

€ 3.200,-

Viswedstrijd in katwijk

Op 28 oktober was het zover. De 4e editie van de Piet Meijvogelbokaal werd gehouden. Al lange tijd was de organisatie druk bezig om de voorbereidingen te treffen. Zo werd er uiteindelijk een gigantische prijzentafel neergezet en een nog veel grotere loterij. En dat met een doel: zoveel mogelijk geld generen voor het goede doel. En dit jaar was dat goede doel Huntington Campagneteam. Zij zetten zich in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen om het onderzoek naar en de behandeling van de ziekte van Huntington te bekostigen. Zij hebben 4 miljoen nodig om dit te kunnen realiseren. De ziekte van Huntington is helaas een ziekte die binnen onze gemeenschap veelvuldig voorkomt. Iedereen heeft zijn familie- of kennissenkring wel een bekende die het heeft of eraan overleden is waardoor deze ziekte dichtbij komt. Ook is er zo een verenigingslid die lijdt aan deze ziekte. Voor ons voldoende redenen dus om hiervoor te vissen.
Nadat de mensen van de bar al in alle vroegte bezig waren om de voorbereidingen te treffen voor deze dag, kwam ook Huig met een bus volgeladen met de prijzentafel richting de Mijlpaal. Snel alles uitladen en de tafel gereed maken. Want om 6:30 gingen de deuren van de Mijlpaal open zodat de vissers hun wedstrijdkaart konden ophalen. Nadat bijna iedereen die zich opgegeven had zijn(of haar, want er visten ook 4 vrouwen mee) wedstrijdkaart had opgehaald, kon de gang richting het strand worden gemaakt. 128 vissers hadden een plekje op strand verkregen waar het uiteindelijk moest gaan gebeuren. De pittige westenwind zou het allemaal niet gemakkelijk maken. Nadat iedereen met de trekker naar de plaatsen waren gebracht, klonk om 9:00 het beginsignaal. Sommigen hoefden niet lang te wachten op hun eerste vis, terwijl het bij anderen niet wilde lukken. De plaats is toch bepalend en vandaag was dat niet anders. Her en der werden er grote botten gevangen en af een toe een klein baarsje. Buurman Kees Kleinjan wist een mooi gulletje te verschalken van 46 cm, welke hem uiteindelijk de prijs voor de grootste vis opleverde. Naarmate de wedstrijd vordere hadden de meesten wel een visje weten te vangen. Nadat om 13:00 het eindsignaal had geklonken konden de vissers hun gang weer richting de Mijlpaal maken. Gelukkig ging de terugweg sneller dan de heenweg, daar de trekkers voor aanvang van de wedstrijd slecht door het mulle zand konden rijden vanwege het hoge water.
In die tussentijd hadden de dames van de loterij al heel wat werk verzet door alle prijzen geregeld door Arjan netjes in te pakken en klaar te zetten. Maar wat een loterij zeg. Ik denk dat menig vereniging hier jaloers op is.
In de tussentijd dat iedereen de Mijlpaal had gevonden, werd er druk geteld en gerekend door de mannen van de commissie en Wianda en Wim om een eindstand te kunnen bepalen.
Rond 15:30 kwam daar dan het verlossende woord: er is een uitslag.We mochten maar liefst 50 prijzen verdelen onder de vissers, naast de terugkomprijs en de prijs voor de grootste vis beschikbaar gesteld door Miranda van Hengelsport Overrijn.
Voordat de prijzen werden verdeeld werd eerst het bedrag kenbaar gemaakt welke deze dag was gegenereerd. Afgevaardige Diederik van Bruggen van Huntington Campagneteam mocht eerst een cheque in ontvangst nemen van Martina Krijgsman-Schut die met haar bedrijf een bedrag van 1000,- beschikbaar stelde aan CTH. Daar bovenop kwam ook nog eens het schitterende bedrag van 2200,- welke de vissers vandaag bij elkaar hebben gevist. Totaal 3200,-. Dit is een fantastische opbrengst en daarmee is CTH de grootste winnaar van vandaag.
Vervolgens konden de prijzen voor de vissers worden uitgereikt. Grote winnaar van vandaag was Arjan Rijnberg die met 32 vissen en ruim 8 meter aan vis de Piet Meijvogel Bokaal 2017 op zijn naam mocht schrijven. Terugkomprijs werd gewonnen door Stefanos Kristokakis, die nu niet meer hoeft te sjouwen met zijn spullen.
Langs deze weg wil ik Hengelsport Ons Stekkie bedanken voor hun grote aandeel in de prijzentafel. Maar ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die op wat voor wijze dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit evenement. Zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn.