Elk jaar hebben de Nederlandse Huntington onderzoekers een congres in Amsterdam, Groningen, Leiden of Maastricht, en afgelopen vrijdag was het congres in het UMCG, georganiseerd door neuroloog Mayke Oosterloo (MUMC) en Harm Kampinga (UMCG).

Dit jaar werd de bijeenkomst samen met het Huntington Netwerk Nederland georganiseerd en daarom waren er ook veel betrokkenen vanuit de zorg (inclusief alle gespecialiseerde centra). Met deels plenaire sessies (iedereen bijeen) en parallelle sessies.

De gezamenlijke sessies waren onder meer door neuroloog Berry Kremer (over de geschiedenis van het Huntington onderzoek, en doe verschillende professionals tegen de ziekte aankijken qua symptomen), gastspreker Ed Wild die als neuroloog bij het UCL al sinds het begin betrokken is bij de IONIS/Roche trial, en een paneldebat met Berry Kremer, Ruth Veenhuizen en mijzelf gecomplementeerd door Jannie en haar man waarbij zij vertelde over leven met de ziekte van Huntington.

Een succes om zo alles onder 1 paraplu te hebben: Huntington Research Nederland, HNN, de VvH en ook het CTH (wat ook terug te zien was in de presentaties over onderzoekslijnen mogelijk gemaakt door het Campagneteam Huntington).