Graag nodigen wij u uit voor de huiskamerbijeenkomst: de ziekte van Huntington.

Melanie zal deze middag namens het Campagneteam Huntington aanwezig zijn om jullie de laatste stand van zaken te vertellen.

Datum: 7 juni 2019 - 13:00
Locatie: Carintreggeland, Boortorenweg 20, Hengelo OV

Aanmelden voor 1 juni a.s. via info@campagneteamhuntington.nl

Wees er snel bij, er kunnen 100 mensen in de zaal, vol is vol!

—-
Vrijdag 7 juni 2019

Locatie:
Carintreggeland
Boortorenweg 20 (industrieterrein tegenover AKZO)
7554 RS, Hengelo
Contactpersoon Ingrid Kockx
Tel.: 088 3677 000 (vraag doorverbinding naar 06)

De Ziekte van Huntington
Voor buitenstaanders is de ziekte van Huntington herkenbaar aan de typische bewegingsstoornissen. De veranderingen in het gedrag en psychiatrische problemen kunnen naast de lichamelijke veranderingen grote gevolgen hebben voor de patiënt en zijn/haar omgeving en zijn vaak al voor de bewegingsstoornissen aanwezig. Psychiater Erik van Duijn zal de gedragsveranderingen en psychiatrische problemen die kunnen optreden bij de ziekte van Huntington bespreken. Ook zal hij stilstaan bij de behandelmogelijkheden van deze klachten en er is ruimte voor vragen.

Sprekers
Erik van Duijn is psychiater en opleider bij GGZ Delfland. Hij werkt o.a. als consultatief psychiater in verpleeghuizen met afdelingen voor patiënten met de ziekte van Huntington. Hij doet onderzoek naar onder andere gedragsveranderingen, psychiatrische aandoeningen en suïcidaal gedrag bij patiënten met de ziekte van Huntington. Erik heeft bijgedragen aan het tot stand komen van het Zorgprogramma Huntington en hij is actief binnen het Europees Huntington Netwerk en betrokken bij internationale onderzoeksprojecten.
Meriam is ervaringsdeskundige en zal samen met haar echtgenoot die de eerste symptomen heeft van de ziekte een presentatie geven over het omgaan met de veranderingen in het gedrag en de impact die dit heeft op het jonge gezin.
Jeroen van Vugt neuroloog van het Huntington Netwerk Oost Nederland is werkzaam in het Medisch Spectrum Twente en heeft expertise in beweging stoornissen en HD. Hij zal u bijpraten over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Programma
13.00 Inloop met koffie
13.15 Openingswoord
13.30 Dr. Erik van Duijn, psychiater
14.15 Meriam en Hans
15.00 Pauze
15.30 Dr. Jeroen van Vugt, neuroloog Medisch Spectrum Twente
15.45 Ruimte voor vragen en koffie/thee/fris

We horen graag vóór 1 juni a.s. of u aanwezig kunt zijn (er kunnen maximaal 100 mensen in de zaal). U kunt dit doen door een e-mail met uw naam en het aantal personen te sturen naar het volgende
e-mailadres: info@campagneteamhuntington.nl

We kijken uit naar uw komst en hopen op een informatieve en interactieve middag!


Met vriendelijke groet,

Campagneteam Huntington (CTH)
www.campagneteamhuntington.nl

Campagneteam Huntington heeft als missie om de ziekte van Huntington geneesbaar te maken binnen 10 jaar. Dit doet Campagneteam Huntington samen met alle vrijwilligers door het vergroten van de bekendheid voor de ziekte van Huntington met de campagne ‘doodgezwegen.nl’ . En met diverse acties, collectes en evenementen die samen met de vrijwilligers op touw worden gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Inmiddels zijn 9 onderzoekslijnen opgestart die veelbelovend zijn en voor een doorbraak kunnen zorgen in het onderzoek naar een genezende therapie.