De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

De komende zondagen vertellen (gen)dragers van Huntington en betrokkenen in de documentairereeks over de ziekte van Huntington en wat voor een invloed het heeft op hun eigen leven, maar ook dat van hun naasten. In 4 afleveringen vertellen Hans, Manon, Claudia en Melanie hun aangrijpende verhaal.

In deze aflevering komen we meer te weten over Claudia Desmet. Drie van haar kinderen hebben de juveniele vorm van de ziekte van Huntington. Hoe kwamen ze erachter en welke impact heeft op dit op hun leven?

Wil je helpen om deze ziekte te bestrijden, kijk op www.campagneteamhuntington.nl.
Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.