De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

In deze documentaire afleveringen vertellen (gen)dragers van Huntington en betrokkenen over de ziekte en wat voor een invloed het heeft op hun eigen leven, maar ook dat van hun naasten. In 4 afleveringen vertellen Hans, Manon, Claudia en Melanie hun aangrijpende verhaal.

In deze aflevering vertelt Manon Maag-Nibourg, samen met haar man, over haar leven als gendrager van de ziekte van Huntington. Ook vertelt ze hoe de ziekte van invloed is op hun kinderwens en PGD traject.
Momenteel heeft ze nog geen symptomen, maar wanneer er geen geneesmiddel komt tegen de ziekte, zal dit onvermijdelijk zijn.

Wil je helpen om deze ziekte te bestrijden, kijk op www.campagneteamhuntington.nl.
Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.