De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

In deze documentaire afleveringen vertellen (gen)dragers van Huntington en betrokkenen over de ziekte en wat voor een invloed het heeft op hun eigen leven, maar ook dat van hun naasten. In 4 afleveringen vertellen Hans, Manon, Claudia en Melanie hun aangrijpende verhaal.

In deze aflevering vertelt Melanie Kroezen meer over haar leven met de ziekte van Huntington. Door middel van embryoselectie is ze de trotse moeder geworden van een dochter. Als voorzitter van het campagneteam zet ze zich in om de de ziekte kenbaar te maken onder het grote publiek en geld op te halen voor de ontwikkeling van een medicijn.

Wil je helpen om deze ziekte te bestrijden, kijk op www.campagneteamhuntington.nl.
Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.