Dankzij de inspanningen van vele mensen heeft het Campagneteam Huntington afgelopen jaar al verschillende veelbelovende onderzoekslijnen in Amsterdam, Groningen en Leiden gefinancierd en daarmee gestart. Onderzoeken door ervaren Huntington onderzoekslaboratoria die elk mikken op aangrijpingspunten voor een medicijn en daarmee mikken op genezing van Huntington.

Daarnaast wil het Campagneteam Huntington ook enkele nieuwe top onderzoekslaboratoria ‘rekruteren’ om bij te dragen aan ons doel: onderzoek naar genezing.

Daarom is eerder dit jaar een zogenaamde ‘open call’ geweest waarbij onderzoekers een onderzoeksvoorstel in konden dienen.
Onderzoekers die bijvoorbeeld aan Parkinson werken en wiens expertise goed toepasbaar blijkt voor Huntington.
Of onderzoekers die een nieuwe chaperone ontdekt hebben en zo klontering in hersencellen willen voorkomen bij Huntington.

De deadline van indiening was afgelopen vrijdag, en er zijn 12 onderzoeksvoorstellen ingediend waaruit onze onafhankelijke Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) de meest veelbelovende zal selecteren voor verdere uitwerking, en beoordeling door buitenlandse Huntington experts. En zo hopen we juist nu alles op alles te zetten om meerdere doorbraken te bewerkstelligen in het onderzoek naar een genezende therapie voor Huntington. Waarbij we al jullie hulp qua bekendheid en fondswerving heel hard nodig hebben!