Elk jaar organiseert het Nederlandse Huntington onderzoekersnetwerk (www.huntingtonresearch.nl) een symposium voor alle Nederlandse Huntington onderzoekers, roulerend tussen AMC, MUMC, LUMC en UMCG. Afgelopen vrijdag vond het symposium van 2017 plaats te LUMC. Dit jaar waren er veel deelnemers, met universitaire onderzoekers en neurologen maar ook de verschillende Nederlandse biopharmaceutische bedrijven die werken aan een genezende therapie voor Huntington, waaronder uniQure en ProQr.

Het symposium begon met een korte introductie over de verrichtingen van het Campagneteam Huntington. Daarna presenteerden verschillende onderzoeksgroepen hun onderzoek dat nu mogelijk is dankzij financiering door het Campagneteam. Heel bijzonder! Anderhalf jaar na de lancering van onze campagne zijn nu al 5 meerjarige onderzoekslijnen gestart, elk geheel gefinancierd via het CTH, en die elk ook publiekelijk de nodige credits gaven aan het CTH. Grote onderzoeken binnen de UMCs maar ook bij de biopharma! En zo maken we met zijn allen het verschil... Want stond het onderzoek enkele jaren geleden nog op een laag pitje, dat is nu flink aangewakkerd door de prestaties van alle CTHers en er volgt nog veel meer!

Naast de vele gestarte onderzoeken naar een 'cure' door het CTH was er ook aandacht voor 'care', en werd de jaarlijkse Stimulation Grant van 25.000 euro door de Vereniging van Huntington uitgereikt aan Erik van Duijn, psychiater bij GGZ Delfland, voor onderzoek naar het omgaan met karakterveranderingen bij de ziekte van Huntington binnen families.

Een schitterende dag!