Politie_header.jpg
Politie Twente

Politie Twente voert actie voor CTH

“In ons district (Twente) lijden twee collega’s aan de erfelijke ziekte van Huntington. Deze collega’s functioneren nu nog normaal, maar weten dat deze ziekte zich in de toekomst zal openbaren met alle gevolgen van dien.

De eerste symptomen van de ziekte van Huntington openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar. De kenmerken van deze verschrikkelijke ziekte (symptomen van Alzheimer, Parkinson én ALS) zijn onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. De erfelijke ziekte leidt gemiddeld na een zestiental jaren tot de dood van de patiënt, meestal door bijkomende oorzaken zoals longontsteking. Momenteel bestaat er geen geneesmiddel tegen de ziekte. Wel is bekend wat de oorzaak is en dat het verlagen van het ‘mutante Huntington eiwit’ de beste oplossing zal zijn om de ziekte te voorkomen.

Een donatie aan dit goede doel helpt fundamenteel onderzoek naar een geneesmiddel voor deze ziekte te bekostigen. Wij doneren, u ook?

Het Campagneteam Huntington zet zich hiervoor in en wij zijn blij dat wij ook hier een helpende hand kunnen bieden. Samen maken we een verschil! “